ΒΛΑΧΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Ηρακλής Α. Βλάχος έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Με πατέρα τον αείμνηστο και εξαιρετικό ηθοποιό Ανέστη Βλάχο που απεβίωσε την 23η Αυγούστου 2021 και με μητέρα την Αναστασία Παπανδρώνη, η οποία ήταν ζωγράφος και συμμετείχε στην χορωδία της ΕΡΤ για αρκετά χρόνια, μεγάλωσε με πολλή αγάπη και από πολύ νωρίς- όπως ήταν αναμενόμενο- έδειξε το ενδιαφέρον του για τις τέχνες, τα γράμματα, αλλά και για τον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά. Τον Ανέστη-(ο οποίος διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Παιανίας και νυν Πατέρας Αυγουστίνος)- την Σοφία, τον Ηρακλή – Κίμωνα και την Αναστασία.
Φοίτησε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και κατόπιν πήρε το πτυχίο του από την Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου.
Εργάστηκε ως Διευθυντής Παραγωγής σε πολλά σήριαλ, παιδικές σειρές και ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν στην Ελληνική Κρατική Τηλεόραση όπως στην ελληνική σειρά «Ο Ζητιάνος» , «Ο καρχαρίας και τα εννέα κύματα» , «Η επιστροφή του σκιάχτρου», «Οι μικροί μας ήρωες», «Τεχνίτες και εργαστήρια», «Από την Άλωση στο ‘21», «Ζωή και τέχνη στα Ελληνικά Σπήλαια» , «Ελληνική φορεσιά» και άλλα.
Στο κρατικό ραδιόφωνο, είχε την χαρά να αναλάβει την παραγωγή, καθώς και την μουσική επιμέλεια της ραδιοφωνικής παιδικής σειράς «Ο μικρόκοσμος».
Τον Οκτώβριο του 1989, μετέχοντας στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας με την ταινία, δικής του παραγωγής «Του πηγαιμού ο φόβος», απέσπασε καλές κριτικές από κοινό και κριτικούς.
Συνεχίζοντας την επαγγελματική του διαδρομή, στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, έγραψε σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και για ταινίες μικρού μήκους.
Οι επαγγελματικές του ανησυχίες όμως δεν σταμάτησαν μόνον στο χώρο του θεάματος-τηλεόραση, ραδιόφωνο, κινηματογράφος,-αλλά συνεχίστηκαν και στον δημοσιογραφικό χώρο, όταν ξεκίνησε να κάνει αθλητικά ρεπορτάζ στο διαδίκτυο και σε διάφορα περιοδικά.
Οι κοινωνικές του δραστηριότητες προδίδουν έναν αγαπητό άνθρωπο και η συμμετοχή του σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, τον ώθησαν να εκλεγεί Γενικός Γραμματέας Αθλητικών Συλλόγων επί σειρά ετών, καθώς επίσης και να διατελέσει καθήκοντα Γενικού Αρχηγού Αναπτυξιακού Προγράμματος Ε.Σ.Κ.Α. (Ένωση Σωματείων καλαθοσφαίρισης Αττικής).
Συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2014 με τις Δυνάμεις της Κοινωνίας στην Αθήνα, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Μέλος του ΠΑΣΟΚ της ΕΔΗΚ και της ΑΣΠΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Για αρκετά χρόνια έζησε στο εξωτερικό και μιλά τέσσερεις γλώσσες. Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Φλαμανδικά.
Σαν ανήσυχο καλλιτεχνικό, πολιτικό και δημιουργικό πνεύμα που είναι, συνεχώς δημιουργεί. Ο Ηρακλής Α. Βλάχος διακρίνεται για το ήθος του και τον ανυπέρβλητο ζήλο για όλα όσα πράττει και για όλα όσα προσπαθεί!

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved