ΛΥΡΑ ΜΑΡΙΑ

Η Μαρία Λυρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και επιτυχούσα στις κατατακτήριες εξετάσεις για το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) . Παράλληλα , φοιτά  στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή <ΙΑΣΜΟΣ>.
Έχει καλή γνώση Αγγλικών( Πτυχίο Lower Michigan ), Γερμανικών (Πτυχίο Goethe Zertificat) και Πιστοποιητικό Γνώσης Πληροφορικής ή Χειρισμού Η/Υ(Unicert Primary).
Διακρίνεται για το ήθος, την ευγένεια καθώς και την διάθεσή της για προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Επιπρόσθετα, το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον και ο προβληματισμός της για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής την ώθησε στο να αναζητήσει εργασία στον ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων η οποία αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα της ελληνικής πραγματικότητας. Από τις αρχές του 2021 εργάζεται στον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) της Ελλάδας.
Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολυσύνθετος και ιδιαίτερα σημαντικός για την κοινωνία καθώς μέσα από δράσεις, δύναται να γίνει ο πυρήνας που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και συσπείρωσης για το σύνολο των κατοίκων μίας περιοχής. Το ήθος και οι αξίες που την διέπουν της έδωσαν το έναυσμα να ξεκινήσει από νεαρή ηλικία την ενασχόλησή της με τα κοινά προκειμένου να προάγει στους συμπολίτες της το όραμα και τις ιδέες της για ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο αύριο.

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved