Νέες προκλητικές δαπάνες από φορείς εποπτευόμενους από την Περιφέρεια Αττικής και τη διοίκηση Πατούλη

Νέες προκλητικές δαπάνες από φορείς εποπτευόμενους από την Περιφέρεια Αττικής και τη διοίκηση Πατούλη –  Σύμβαση 21.080 € για συμμετοχή του αρμόδιου φορέα για τη διαχείριση απορριμμάτων σε έκθεση για το … κυνήγι.

Γ. Σγουρός : Υπάρχουν σοβαρές παρεκκλίσεις από τη νομιμότητα που πρέπει να ερευνηθούν.

Σε  έγκριση νέων προκλητικών δαπανών προχώρησε ακόμη ένας φορέας που εποπτεύεται έμμεσα από την Περιφέρεια Αττικής, προκαλώντας πολύ σοβαρά
ερωτήματα για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος αλλά και έντονο προβληματισμό για την απουσία έστω και στοιχειώδους ελέγχου από τις αρμόδιες κρατικές αρχές. 

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από τη με αρ. 4225/29-3-2023 Απόφαση του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ (που είναι διορισμένος από τον κ. Πατούλη και τυγχάνει και Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, αλλά και … ομοσπονδιακός θηροφύλακας σύμφωνα με το βιογραφικό του) και τη με αρ. πρωτ. 4269/30-3-2023 σύμβαση ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής ενέκρινε πριν λίγους μήνες δαπάνη ύψους 21.080 € για να συμμετάσχει στην έκθεση … «Κυνηγεσία 2023».

Η έκθεση όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα της έχει κεντρικό αντικείμενο το κυνήγι αλλά και με προεκτάσεις σε οτιδήποτε αφορά τη φύση, το βουνό και την περιπέτεια, ενώ περιλαμβάνει πληθώρα κυνοφιλικών κλπ εκδηλώσεων  …

Προφανώς καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με τις αρμοδιότητες του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) που είναι σχετικές με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής (μεταφόρτωση, επεξεργασία, διαχείριση, υγειονομική ταφή).

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι «Όσο η διαχείριση του δημοσίου χρήματος γίνεται με αυτόν τον τρόπο και όσο οι αρχές ελέγχου σφυρίζουν αδιάφορα ή/και ανέχονται τέτοιες καταστάσεις, τόσο οι πολίτες θα είναι καταδικασμένοι σε νέα μνημόνια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σε μισθούς και συντάξεις πείνας, οι νέοι επιστήμονες θα εγκαταλείπουν την χώρα και θα βρίσκουν διέξοδο μόνο στο εξωτερικό.

Το δημόσιο χρήμα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός για να ξοδεύεται αυθαίρετα και ασύστολα δεξιά και αριστερά. Η παράταξή μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για διαφάνεια και για να αποκαλυφθούν όλες οι σπατάλες της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και των φορέων που εποπτεύει που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών και το δημόσιο συμφέρον».

*  Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση για τη δαπάνη.

Επικοινωνήστε μαζί μας