ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ο Ζερβουδάκης Βασίλειος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Έχει σπουδάσει στην Βαρβάκειο -Institut Francais D’Athenes ΑΣΟΕΕ.
Το 1961 προσλήφθηκε στην ΕΤΕ όπου έγινε διευθυντής το 1988 και παραιτήθηκε το 1990, αφού δεν του χορηγήθηκε υπηρεσιακή άδεια για να ηγηθεί της αποστολής της Εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης για την Αργεντινή.
Σαν συνδικαλιστής το 1974 εργάστηκε για την καθιέρωση της πενθήμερης εργασίας.
Το 1978 – 1980 εργαζόμενος στο εξωτερικό (Κύπρος) βοήθησε στην ανάπτυξη του στίβου και της καλαθοσφαίρισης με την καθιέρωση των Μακαρίων.
Στον τομέα του αθλητισμού διετέλεσε πρόεδρος της ΕΣΚΑ (1989 – 1995) και μέλος της ΕΟΚ όπου απέστειλε στο εξωτερικό 4 ομάδες μπάσκετ με την επωνυμία Μικτή Αθηνών και Πειραιώς.
Από το 1995 ασχολήθηκε με τον Ολυμπιακό ΚΑΕ, όπου ηγήθηκε των αποστολών σε Ιταλία (Ρώμη) , όπου και κατέκτησε το πρώτο του Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και σε Ουγγαρία στο πόλο όπου κατέκτησε το πρώτο του Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.
Έχει εκτελέσει διευθυντής στο ΣΕΦ και στο Ιππόδρομο Φαλήρου και Μαρκοπούλου και από το 2010 εκλήθη να αναλάβει τον ΠΓΣ, όταν αποχώρησε η διοίκηση Κυριακού και κινδύνευε με κατεδάφιση και πτώχευση (12 εκατ. χρέη).
Κατάφερε με τους συνεργάτες του να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα και να μηδενίσει τα χρέη (από ΕΥΔΑΠ) για να έλθουν οι παλαιοί αθλητές και να διοικήσουν τον σύλλογο (ΠΓΣ) κατά φασιστικό τρόπο.

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved