ΖΑΧΑΡΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν». Παράλληλα, αποφοίτησε ως χορευτής από τη Σχολή του Λεωνίδα Ντεπιάν και από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ).
Ως ασκούμενος στα φοιτητικά χρόνια ειδικεύτηκε στη συντήρηση εκκλησιών, επάγγελμα που εξασκεί περιοδικά έως σήμερα.
Παρακολούθησε σεμινάρια σωματικού θεάτρου στη Σχολή του Peter Brook (School of Arts) στο Παρίσι και ενεργειακής τοποθέτησης με τον δάσκαλο της Σχολής Tapa Sundana.
Ως ηθοποιός και χορογράφος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου και του αρχαίου δράματος, σε κεντρικά αθηναϊκά θέατρα, στο Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Ηρώδειο και την Επίδαυρο.
Από το 1996 ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών θεατρικών έργων συνεργαζόμενος με τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» και τις εκδόσεις «Διάπλαση». Τελευταία του κυκλοφορία είναι η ποιητική συλλογή «Το φως που σκάβω», εκδόσεις «Ηρόδοτος».
Επίσης, ασχολείται ενεργά με τον συνδικαλισμό. Εκλέγεται τα τελευταία οχτώ χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ την προηγούμενη περίοδο, ήταν Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων και Πρόεδρος στην Ελεγκτική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.

 

 

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved