ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Σταύρος Βλαχογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1956 και είναι γιος του αειμνήστου Νικολάου Βλαχογιάννη, Γενικού Επιθεωρητή Διοικήσεως και τ. Νομάρχη Αθηνών και Πειραιώς (Σήμερα Περιφέρεια Αττικής) με καταγωγή από το ιστορικό Σούλι, και της Ευαγγελίας κόρης του μετανάστη στις ΗΠΑ το 1907 και τοπικού ευεργέτη Αθανασίου Ρήγου από την Ελευσίνα της Δυτικής Αττικής.
Το 1974 αποφοίτησε από το 10ο Γυμνάσιο αρρένων Αθηνών, πέτυχε 32ος στο Φυσικό τμήμα του ΕΚΠΑ, επιστρέφει την υποτροφία του στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας της κατάστασης της δημόσιας παιδείας, και το 1976 μεταναστεύει στις Η.Π.Α για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο New York University στους Η/Υ, τις Τηλεπικοινωνίες και τα Μαθηματικά.
Ο Σταύρος Βλαχογιάννης έχει διατελέσει στέλεχος Ελληνικών και αλλοδαπών επιχειρήσεων καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος εταιρειών στην Πατρίδα μας. Έχει 44 συναπτά έτη εργασίας. Έχει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των κατασκευών, των παραγωγικών διαδικασιών και των Νέων Τεχνολογιών και ως εκ τούτου έχει τεράστια ευαισθησία στις ανάγκες των επιχειρήσεων (εταιρειών παραγωγής στον πρωτογενή, δευτερογενή και μεταποιητικό τομέα καθώς και στην βαριά βιομηχανία της χώρας μας). Δραστηριοποιείται σήμερα στον τομέα των επενδύσεων και των Logistics ως Σύμβουλος δύο αλλοδαπών εταιρειών.
Είναι πλήρως ενήμερος των αναγκών της Δυτικής Αττικής καθώς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το οικοσύστημα της ευρύτερης οικιστικής περιοχής και της Βιομηχανικής μας ζώνης. Αξιοσημείωτη είναι η ενασχόληση του στο κομμάτι της πράσινης ανακύκλωσης πλοίων, της ορθολογικής λειτουργίας όλων των ναυπηγείων, της ορθής χωροθέτησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης του Θαλάσσιου Τουρισμού προς όφελος όλων των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.
Συμμετέχει ενεργά στα κοινά με στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις και προτάσεις προς την εκάστοτε Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της ύπαρξης αξιόπιστων τηλεπικοινωνιακών υποδομών για την άμεση ενημέρωση των πολιτών και προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Υποστηρίζει ότι τα αναπτυξιακά έργα έχουν προτεραιότητα πλέον των έργων καθημερινότητας όπως είναι η καθαριότητα, η οδική ασφάλεια, το περιβάλλον, η προσβασιμότητα και η συνεχής εκπαίδευση.
Το 2002 κατέρχεται υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο σημερινό Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Συμμετέχει ενεργά σε Επιστημονικές Ενώσεις και Φιλανθρωπικά Σωματεία με στοχευμένο φιλανθρωπικό έργο. Ως Δικαστικός Συμπαραστάτης του ξαδέρφου του, ΑμεΑ, έχει τις απαραίτητες ευαισθησίες για την πλήρη υποστήριξη όλων των ευπαθών ομάδων της Δυτικής Αττικής καθώς και όλων των Κοινωφελών Ιδρυμάτων.

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved