ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ

Η Ελένη Σταύρου γεννήθηκε και ζει στο Περιστέρι Αττικής, όπου μεγάλωσε τα δύο της κορίτσια.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Συντονίστρια του Δικτύου Γυναικών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 συμμετείχε ως υποψήφια βουλευτής Δυτικού Τομέα με το ΚΙΝΑΛ και εκλέχθηκε 5η στη σειρά μεταξύ 14 υποψηφίων.
Το 2014 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Περιστερίου με το Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κελάφα.
 Συμμετέχει ενεργά σε κινήματα πολιτών για την καταπολέμηση των έμφυλων ανισοτήτων και της έμφυλης βίας, την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και του ρατσισμού.
Είναι Ιδρυτικό μέλος και εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας πολιτών Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά για την καταπολέμηση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών ανισοτήτων στη Δυτική Αθήνα, Μέλος  της πρωτοβουλίας πολιτών ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια στην πολύχρονη λειτουργία της χωματερής της Φυλής και την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας, Μέλος της Πρωτοβουλίας κατά των γυναικοκτονιών,  Μέλος Δ.Σ. της περιβαλλοντικής οργάνωσης Ελληνικό δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ως 26/10/2022, Μέλος της ομάδας επικοινωνίας της λαϊκής πρωτοβουλίας KLIMA500 για τη δημιουργία ελληνικού κλιματικού νόμου, Μέλος του Δ.Σ του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιστερίου ως 22/12/2022 και μέχρι πρόσφατα μέλος της Επιτροπής οικογενειακού δικαίου.
Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών επιστημών της Παντείου (1988) και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση επιχειρήσεων/ Mba for executives του Πανεπιστημίου Πειραιά (2009). Επίσης, είναι κάτοχος του Diploma in Management and Leadership του CMI (2015).
Εργάστηκε πάνω από 30 χρόνια στον τραπεζικό τομέα, ως υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος στην Αγροτική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς σε πολλούς σημαντικούς τομείς (Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαχείριση Κινδύνων, Κανονιστική Συμμόρφωση και Δημόσιες Σχέσεις).
Συμμετείχε στην κατάρτιση και υλοποίηση του συνολικού Προγράμματος Σπουδών διευθυντικών στελεχών (2011) και στην εκπαίδευση των υψηλόβαθμων – μεσαίων στελεχών και ήταν υπεύθυνη έργου για την κατάρτιση και εφαρμογή του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και του Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας της Τράπεζας.  ‘
Συμμετείχε ως μέλος σε πολλές ειδικές διατραπεζικές Επιτροπές της Ελληνικής ΄Ενωσης Τραπεζών.
Μεταξύ άλλων, έχει υπηρετήσει στην Αγροτική Τράπεζα ως: Υποδιευθύντρια διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, Αναπληρώτρια Διευθύντρια κανονιστικής συμμόρφωσης, Επικεφαλής τομέα πιστωτικού κινδύνου της διεύθυνσης διαχείρισης κινδύνων και στέλεχος της διεύθυνσης επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.
Είναι μέλος του Οικονομικού́ Επιμελητηρίου και έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος Oικονομολόγου.
Δημοσιεύει συχνά στο προσωπικό της blog  και σε ιστοσελίδες εθνικής εμβέλειας  άρθρα της,  κυρίως για θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και για τοπικά θέματα στον τοπικό τύπο.
Της αρέσει το θέατρο, ο κινηματογράφος, η φωτογραφία, η άθληση, η πεζοπορία και τα ταξίδια.
Έχει λάβει μέρος σε δύο ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας και ήταν μέλος της κινηματογραφικής ομάδας που δημιούργησε το 2016 στο Φεστιβάλ της Βωβούσας, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ, την ταινία μικρού μήκους «Δελτίο Ταυτότητας», που βασίζεται σε προσωπικές ιστορίες.

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved