ΣΟΦΙΚΙΤΗ ΣΟΦΙΑ

Η Σοφία Σοφικίτη, με καταγωγή από την Σκόπελο, γεννήθηκε στη Λαμία το 1991.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.
Η ανάγκη της για έρευνα και γνώση την ώθησε να ακολουθήσει σπουδές Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας, παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα στο χώρο του marketing και της έντυπης και ηλεκτρονικής διαφήμισης, στον οποίο βρίσκεται από το 2010.
Έχει αρθρογραφήσει για πλήθος ανεξάρτητων περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, τόσο για θέματα της Επικαιρότητας, όσο και για ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα.
Έχει συνεργαστεί με διαφημιστικές εταιρείες στον τομέα της παραγωγής λόγου και των Κοινωνικών Μέσων αλλά και με επαγγελματίες ως σύμβουλος προβολής τοπικών επιχειρήσεων.
Την περίοδο 2016-2019 εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας “Λαμιακός Τύπος” ως δημοσιογράφος και ρεπόρτερ, ενώ ανέλαβε και μέρος των αρμοδιοτήτων του εμπορικού τμήματος.
Υπήρξε μέλος της ερασιτεχνικής ομάδας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης (2013) και της ανεξάρτητης θεατρικής ομάδας “Grimazza” (2014), ενώ εμφανίστηκε και ως αθλήτρια της Α2 Εθνικής Κατηγορίας με τη γυναικεία ομάδα handball του “Ιωνικού Νέας Μαγνησίας 1992” τη σεζόν 2018-2019.
Συμμετέχει σε αγώνες δρόμου και ορεινές πεζοπορικές εξορμήσεις, αγαπά τη μαγειρική, τα ταξίδια, την ποδηλασία, τη μουσική, το χορό και το διάβασμα.

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved