ΣΜΠΟΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Σταύρος Σμπόνιας, με πτυχίο ΕΚΠΑ του παιδαγωγικού τμήματος και με μεταπτυχιακό τίτλο Παντείου του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας είναι εν ενεργεία εκπαιδευτικός σε Δημοτικό Σχολείο της Γλυφάδας και εκπαιδευτικός ενηλίκων ΕΚΕΠΙΣ με αντικείμενα ελληνικά για μετανάστες – πρόσφυγες, μουσειολογία, βιβλιοθηκονομία, πολιτική επιμόρφωση και παιδική λογοτεχνία.
Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.
Έχει μία 30χρονη υπηρεσία σε δημόσια σχολεία ως δάσκαλος, 10 χρόνια υπήρξε στέλεχος του βιβλιοπωλείου και των εκδόσεων ΑΙΧΜΗ, 2 χρόνια βρισκόταν με απόσπαση στο Τμήμα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την Νέα Γενιά του Υπ. Παιδείας και 2 χρόνια με απόσπαση στο βουλευτικό γραφείο του Θάνου Ασκητή με αρμοδιότητα τον συντονισμό της εκπαίδευσης ψυχολόγων για να επιμορφώσουν εκπαιδευτικούς στην σχολική σεξουαλική αγωγή, σαν μάθημα.
Είχε συμμετοχή με εισηγήσεις καταγεγραμμένες στα πρακτικά  8 συνεδρίων σε  παιδαγωγικά ,περιβαλλοντικά, πολιτικά ,συνδικαλιστικά αντικείμενα του Υπ. Παιδείας καθώς και συμμετοχή στην συγγραφική ομάδα των βιβλίων του Ε.Ι.Ν. για τις διαφυλικές σχέσεις και την ψυχική υγεία για γονείς – εκπαιδευτικούς για παιδιά 6 έως 12 ετών.
Με έντονη πολιτική – συνδικαλιστική – πολιτιστική δράση αφού έχει διατελέσει γραμματέας του συλλόγου εκπαιδευτικών Γλυφάδας, υποψήφιος αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ για όλη την Αττική της περιφερειακής διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας.
Υπήρξε γραμματέας του συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η ΠΙΝΔΟΣ», μέλος της επιστημονικής ένωσης εκπαίδευσης ενηλίκων, συμμετέχει στη επιτροπή σύνταξης κυβερνητικού προγράμματος κοινοβουλευτικού κόμματος, συμμετοχή στους τομείς εκδόσεων παιδείας, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, οργανωτικού αστικών πολιτικών κομμάτων, μέλος του Ινστιτούτου Πολιτικής Επιμόρφωσης για πολλά χρόνια με αρμοδιότητα πολιτικές βιωματικές συναντήσεις σε όλα τα νότια προάστια και τέλος μέλος της οργανωτικής επιτροπής και συντονιστής ομάδας πολιτών ως ένας από τους 10 επιμορφωτές  του πολιτικού πειράματος της δημοσκοπικής διαβούλευσης για τον Δ. Αμαρουσίου.

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved