ΒΕΡΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΑΜΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Η Αφροδίτη – Βασιλική Βερροπούλου – Σαμίου  γεννήθηκε στην Μυτιλήνη Λέσβου το 1956.
Κατοικεί από το 1970,και είναι  δημότης στην Δημοτική Ενότητα Χολαργού στον Καλλικρατικό Δήμο Παπάγου-Χολαργού.
Είναι παντρεμένη με τον Γεώργιο Βερρόπουλο και έχει ένα γιό αθλητή-προπονητή.
Σπούδασε εντός και εκτός Ελλάδος, νομικά, διοίκηση επιχειρήσεων, διαχείριση  ανθρώπινου δυναμικού καθώς και δημόσιες σχέσεις. Μαθήτευσε κοντά σε σπουδαίους Έλληνες Ακαδημαϊκούς, παίρνοντας γνώσεις και ήθος.
Μιλάει και γράφει άπταιστα την Αγγλική γλώσσα, καθώς και μέτρια την Γαλλική και την Ιταλική.
Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά αρχικά ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα και αργότερα ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως Σύμβουλος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Απασχολήθηκε σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδος (ενδεικτικά American Express Bank, J.S.Latsis Group – Petrola Int., Snamproggetti Italy, Technical Reunidas Espagna,  ΕΧΧΟΝ Μοbil, Ομιλος εταιρειών ΕΛΠΕ, κ.α.)
Ως οπαδός της Διά Βίου Μάθησης, παρακολούθησε και παρακολουθεί, όσο δύναται, άπειρες ώρες εκπαιδευτικών σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων κλπ., τόσο στα γνωστικά της αντικείμενα όσο και άλλα ειδικού ενδιαφέροντος.
 Ως «πολιτικό όν» κατά τον Αριστοτέλη, από τα νεανικά της χρόνια, πολιτικοποιήθηκε, κομματικοποιήθηκε, και οικοδόμησε τον δικό της κώδικα ηθικών αξιών και θέσεων, που έως σήμερα υποστηρίζει λόγω και έργω.
Από την δεκαετία του 1990, δραστηριοποιήθηκε στην τοπική της κοινωνία, συμμετέχοντας στους Συλλόγους Γονέων, στην Προεδρία των Συλλόγων, της Ενώσεως Γονέων Χολαργού, όπου με τις ανωτέρω ιδιότητές της, διετέλεσε μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Χολαργού καθώς και μέλος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού. Δεδομένου ότι η εκπαίδευση  και η παιδεία γίνεται πάθος, προχώρησε στην Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και στην Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος, ως μέλος του Δ.Σ. Με τις ιδιότητές της αυτές μετείχε ως μέλος, προβλεπόμενο από το νόμο, στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ). Εκπροσώπησε το Γονεϊκό Κίνημα στο Ευρωπαϊκό Συνδικάτο των Γονέων στην Ε.Ε. (PES).
Κορυφαίο μας επίτευγμα, Δήμου Χολαργού και Γονέων, με την πρωτιά πανελλαδικά, η καθιέρωση της Πληροφορικής ως εξωσχολικής δραστηριότητας στα Δημοτικά Σχολεία και η δημιουργία εργαστηρίων πληροφορικής από το 1991.
Είναι, είτε ιδρυτικό είτε απλό μέλος, επιστημονικών φορέων (Ένωση Ελληνίδων Επιστημόνων), πολιτικών φορέων και ενώσεων ( Ένωση Γυναικών Ελλάδος),  συμμετέχει σε Ομίλους Προβληματισμού (Think tanks). Συμμετέχει στο Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με Πρόεδρο την Άννα Διαμαντοπούλου. Μετείχε ως μέλος στον Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, παράρτημα της Ελλάδος από την Ε.Ε. Είναι, και ήταν, μέλος  Πολιτιστικών και  Αθλητικών Συλλόγων (όπως π.χ. του Μπάσκετ Κορασίδων ΑΡΗ Χολαργού, του Αθλητικού Συλλόγου «Ο ΜΙΛΩΝ», κ.α.).
Υπήρξε, αιρετό μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Β2 για δύο δεκαετίες περίπου. Το θεματικό της αντικείμενο ήταν η παιδεία και  εκπαίδευση,  η κοινωνική πολιτική και ενίοτε η οικονομική διαχείριση.
Επίσης, συνεργάστηκε αμισθί  και εθελοντικά με σημαντικούς υπουργούς και βουλευτές, μετείχε στην διαμόρφωση και επιμέλεια σχεδίων νόμων και μετέπειτα νόμων του Κράτους.
Συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές του 2019 με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ»..

 

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved