ΡΟΥΣΣΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Μιχάλης Ρούσσος κατάγεται από την περιοχή της Λακωνικής Μάνης.
Είναι παντρεμένος με την Ευτυχία Δρανδάκη  και έχουν μαζί  μια κόρη την Ευαγγελία Ρούσσου 14 ετών  και ένα γιο τον Αλέξανδρο Ρούσσο 4 ετών.
Τελείωσε τις βασικές του σπουδές στο Βλαχιώτη Λακωνίας όπου και διετέλεσε πρόεδρος του Λυκείου το 1997.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Τ.Π.Κ. Ρ-27 όπου και αποστρατεύτηκε το 2000 πρωταθλητής με την ομάδα των πυραυλακάτων στους Παναυτικούς αγώνες ποδοσφαίρου 2000.
Εργάστηκε ως μπουφετζής – σερβιτόρος σε καφετέριες και κλαμπ της Σκάλας Λακωνίας.
Έχει διατελέσει προϊστάμενος λογιστηρίου στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, παράρτημα ΟΤΕΚ 2015-2016.
Στέφθηκε πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ με την ομάδα της Απιδέας Λακωνίας τη περίοδο 2002-2003 στο πρωτάθλημα Β΄ τοπικού Λακωνίας.
Εκεί η εργασία του, η αθλητική του παρουσία και η υγεία του, σταμάτησε απροσδόκητα μετά από ένα τροχαίο το βράδυ της 09/12/2003.
Το 2006 μετακόμισε με την γυναίκα του στην πρωτεύουσα της χώρας, την Αθήνα, όπου και πλέον όντας Αμεα 80% αναπηρία.
Φοίτησε στο ΚΕΚ Αμεα Γαλατσίου στο τμήμα της Μηχανογραφημένης Λογιστικής το διάστημα 2009-2012. Στην φοίτηση του εκεί εξελέγη και Πρόεδρος της σχολής όπου και συντέλεσε σημαντικό έργο προβάλλοντας τις αδυναμίες και τις ατέλειες του συστήματος υγείας και παιδείας για τα Αμεα.
Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει πιστοποιημένες γνώσεις στους Η/Υ.

Η εμπειρία του ως Πρόεδρος σε σχολικά τμήματα και πλέον έμπειρος από εκλογικές μάχες και αντιπαραθέσεις, ήρθε η πρόσκληση από το Εθνικό Μέτωπο να κατέβει ως Ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2014. Το ίδιο έτος κατέβηκε και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αμαρουσίου με έναν ανεξάρτητο συνδυασμό.
Στο Δήμο Αμαρουσίου ασχολήθηκε με την φιλοζωική εταιρεία.
Το 2017 ανέλαβε καθήκοντα δημοτικού συμβούλου μέχρι και το τέλος της θητείας το 2019.
Από το 2020 είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Μακεδονίας και Θράκης (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ).
Μέλος των Ενώσεων Μανιατών & Κρητών.
Οι βασικές αρχές του είναι σεβασμός στη Δημοκρατία, στο Σύνταγμα και τους Νόμους, άσκηση χρηστής Διοίκησης, διαφάνεια, αξιοκρατία, εντιμότητα, αλληλεγγύη, ηθικές αρχές, κοινωνικό & δημόσιο όφελος, σεβασμός στον πολίτη και τα συναλλακτικά ήθη, προστασία του περιβάλλοντος, βιώσιμη & αεροφόρος ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved