ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος είναι Καθηγητής Αθλητικού Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος ΔΣΑ Αθηνών.
Είναι ακαδημαϊκός υπεύθυνος του e-learning  προγράμματος Αθλητικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ και επισκέπτης Καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, Επίτιμος Καθηγητής του Nanjing Science and Technology University, China και τ. Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος & Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών.
Είναι Πρόεδρος της International Association of Sports Law  (IASL) και του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας Αθλητικού Δικαίου (ΕΚΕΑΔ) με μεγάλη διεθνή επιστημονική δράση επί 30 συναπτά έτη.
Είναι μέλος πολλών κοινωνικών φορέων και Πρόεδρος της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων (ΕΔΕΠ).
Έχει εκδώσει πολλά επιστημονικά συγγράμματα και επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά στο Αθλητικό Δίκαιο, το έργο του έχει αναγνωρισθεί διεθνώς και έχει  βραβευθεί από διεθνούς κύρους Πανεπιστήμια, φορείς των Γραμμάτων και του Αθλητισμού. Ειδική συμβολή στην κοινωνία  αποτελούν τα έργα του: «Σύγχρονη Ελληνική Πολιτεία Θεσμική Ανασυγκρότηση», Νόηση (2023), «Πολιτικής Εγκώμιον» Ηρόδοτος (2019), «Αναθέσμιση τώρα Δημοκρατία της Κοινότητας», Ν. Τεχνολογίες (1η 2011 και 3η εκδ.2019), «Αθάνατο 21»(2η εκδ.2020 και “Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί , η  Φιλοσοφία στο Ιστορικό και Κοινωνικό Επίπεδο”, εκδ. Καρανάση (1η  1985) και Biblioedit (2η2018).

 

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved