ΝΤΟΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Ντούρος μεγαλωμένος στο Ηράκλειο Αττικής με καταγωγή από το Γιρομέρι Θεσπρωτίας, καθώς και από την Κρήτη και την Κυπαρισσία Μεσσηνίας.
Είναι ενεργός οικονομολόγος και διεθνολόγος. Εργάζεται ως ανώτερο στέλεχος στην συνεταιριστική τράπεζα Χανίων στους τομείς που αφορούν κυρίως την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα  και είναι ακαδημαϊκός ερευνητής στα Οικονομικά και στις Διεθνείς Σχέσεις.
Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στα οικονομικά και στη διεθνολογία σε Ελλάδα και Γερμανία και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους.
Ο Γιώργος Ντούρος ήταν ενεργός από μικρή ηλικία με τα κοινά. Συμμετείχε στα φοιτητικά κινήματα όπου ενασχολήθηκε με τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού πανεπιστημίου και την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Είναι ενεργό μέλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ασχολείται ενεργά και με θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας για πολλά χρόνια. Το 2019 μάλιστα, σε ηλικία μόλις 32 ετών είχε κατέβει ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Συνδυασμό “Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση” του Γιάννη Σγουρού, στο Βόρειο Τομέα Αθηνών όπου βγήκε πρώτος επιλαχών και αναπληρωτής Περιφερειακός Σύμβουλος κερδίζοντας την εμπιστοσύνη χιλιάδων ψηφοφόρων.
Σημαντική είναι η ενασχόληση του Γιώργου με θέματα ΑμεΑ, και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ζητήματα προσβασιμότητας και για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.
Σε προσωπικό επίπεδο, αξίζει να αναφερθεί ότι υπήρξε επίσης αθλητής σε πολλά διαφορετικά αθλήματα όπως η κολύμβηση και το kick boxing και ασχολήθηκε με το μπάσκετ σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο. Ασχολείται ενεργά με τη στήριξη του αθλητικού ιδεώδες καθώς παραμένει έμπρακτος υποστηρικτής αθλητικών σωματείων μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ και χάντμπολ.
Στα κοινωνικά ενδιαφέροντα του Γιώργου Ντούρου  συγκαταλέγεται και ο πολιτισμός. Με ενεργή εμπλοκή σε συλλόγους, ανά την Αθήνα, που παράγουν πολιτιστικό περιεχόμενο,  όπως είναι για παράδειγμα οι Σύλλογοι Κρητών που προάγουν την παραδοσιακή μουσική και γαστρονομία.
Με την υποψηφιότητα του ο Γιώργος Ντούρος προσδοκά να ενισχύσει την συζήτηση για την στήριξη της επιχειρηματικότητας – ειδικότερα των νέων – σε Περιφερειακό επίπεδο. Επίσης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση των υποδομών για πιο ασφαλείς δρόμους για πεζούς και οχήματα καθώς και στην υποστήριξη της προσβασιμότητας για τους ΑμεΑ. Τέλος επιθυμεί να ενισχυθεί η ανοιχτή και διαφανής πληροφόρηση προς τους πολίτες.
Η επαφή του με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, με τους μηχανισμούς της οικονομίας και των Περιφερειακών πολιτικών, καθώς και η έντονη δραστηριότητα του σε θέματα προσβασιμότητας αποτελούν εχέγγυο μιας αξιόπιστης επιλογής για τον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved