ΝΗΣΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο Θανάσης Νησιώτης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα.
Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στο St. Mary’s Hospital του Λονδίνου. Υπηρέτησε ως Ιατρός στο Ε.Σ.Υ. επί σειρά ετών, φθάνοντας στο βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή καθώς και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.
Διετέλεσε Διοικητής και Υποδιοικητής Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., Πρόεδρος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, Πρόεδρος των Επιστημόνων του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κήλης και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Σωματείου Χειρουργών.
Σήμερα είναι: Πρόεδρος της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας, Εκλέκτορας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Ελληνικού Κινήματος Ειρήνης (Βαλκανική-Μεσογειακή Ένωση Φιλίας).
Έχει συγγράψει πλήθος άρθρων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και ιατρικά βιβλία.  Παράλληλα με το επιστημονικό του έργο, έχει αναπτύξει ιδιαίτερη κοινωνική δράση, κυρίως σε θέματα υγείας και πρόληψης με έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη και στον ευάλωτο πληθυσμό.

 

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved