ΜΠΑΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Μπάστας γεννήθηκε στην Ηλεία το 1967 και είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Μεγάλωσε και διαμένει στην Κυψέλη.
Απόφοιτος του Τμήματος Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Κατά την διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και  εκπροσώπησε την ΠΑΣΠ στο Κ.Σ. της ΕΦΕΕ. Στο ιδρυτικό συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ to 1993 εξελέγη στο Κεντρικό Συμβούλιο και διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής γραμματείας υπεύθυνος του γραφείου Κοινωνικών Κινημάτων. Υπήρξε ο νεότερος υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος του συνδυασμού «Ζωή-Δημιουργία για την Αθήνα του Πειραιά » με επικεφαλής τον Ευάγγελο Κουλουμπή το 1994.
Ειδικός σύμβουλος στην Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών χώρων Υπουργείου Εργασίας και μέλος της επιτροπής για την εκπόνηση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Π.Ε.Π).
Ανέπτυξε επαγγελματική δραστηριότητα σε δράσεις και προγράμματα καταπολέμησης του Κοινωνικού Αποκλεισμού και της Φτώχειας, ενίσχυσης της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.
Επίσης από το 1997 – 2014 ιδιοκτήτης εκπαιδευτικών κέντρων Αγγλικών « ΟΜΗΡΟΣ» Πληροφορικής και Μέσης εκπαίδευσης με έδρα την Κυψέλη.
Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής 2010-2014, με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού «Αττική».  Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής 2010-2012 και στην συνέχεια εντεταλμένος σύμβουλος για Ευρωπαϊκά προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας κατά τα έτη 2013-2014.
Επίσης στα πλαίσια της θητείας του διετέλεσε εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) στην Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (ΟΚΕ).
Διευθυντής πολιτικού γραφείου της Υπουργού παιδείας και βουλευτή Α Αθηνών  Άννα Διαμαντοπούλου κατά την περίοδο 2010-2012.
Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.
Υποψήφιος βουλευτής Α Αθήνας το 2015 με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ).
Διετέλεσε γραμματέας του ΔΣ του Think Tank «Το ΔΙΚΤΥΟ για την ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ στην Ελλάδα και την Ευρώπη» με πρόεδρο την Άννα Διαμαντοπούλου.

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved