ΛΥΜΠΕΡΗ ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΕΛΕΝΑ)

Η Έλενα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι.
Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής LFH Eugène Delacroix και σπούδασε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στη συνέχεια ολοκλήρωσε επιτυχώς Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διεθνή Δημόσια Διοίκηση (International Public Management) στο Πανεπιστήμιο Sciences Po του Παρισιού.
Ξεκίνησε να εργάζεται ως υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού σε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startup) και συνέχισε την καριέρα της στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου και εργάζεται σήμερα ως υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού στην υπηρεσία συνεργασίας αστυνομικών αρχών της ΕΕ (EUROPOL).
Η εμπειρία της στην τοπική αυτοδιοίκηση ξεκινά με την εκλογή της ως Περιφερειακή Σύμβουλος το 2011 – 2014 με Περιφερειάρχη το Γιάννη Σγουρό. Είναι επίσης εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου με την Παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής από το 2019. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ως Περιφερειακή Σύμβουλος έχει αναλάβει Εντεταλμένη Σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων για την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Αττικής στην ΕΕ, Εθνική Συντονίστρια της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ, Μέλος της Επιτροπής διά βίου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής την περίοδο 2011 – 2014 και της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού την περίοδο 2019 – 2024.
Κατάγεται από τη Χίο και έχει ζήσει στο Παρίσι, Λονδίνο, Λισαβόνα, Χάγη και Γενεύη.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο 1,5 έτους.

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved