ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Ο καθηγητής Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στις επιστήμες αγωγής στο Πανεπιστήμιο Paris  V – Sorbonne.
Είναι διδάκτορας επιστημών αγωγής. Διδάσκει στην ΑΣΠΑΙΤΕ, σε μεταπτυχιακό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Πατρών και Πελοποννήσου (Καλαμάτας). Στις έρευνές του ασχολείται με την παιδαγωγική και γνωστική ψυχολογία και εξετάζει τη διδακτική των μαθημάτων με ψυχολογική προσέγγιση και νέες τεχνολογίες.
Έχει δημοσιεύσει: “Σύγχρονη παιδαγωγική και ψυχολογία” (συνδιεύθυνση συλλογικού τόμου, συνεργασία Ζαχαρούλα  Γ. Σμυρναίου) (Ηρόδοτος, Αθήνα, 2008) και “Γνωστική ψυχολογία και διδακτική.
Η συμβολή του Jean Piaget στη σύγχρονη παιδαγωγική και διδακτική σκέψη. Νεότερες τάσεις” (συνεργασία Ζαχαρούλα Γ. Σμυρναίου) (Ηρόδοτος, Αθήνα, 2008).
Έχει συνολικά δεκαπέντε επιστημονικά και κοινωνικά βιβλία και σε συνεργασία με την  Παπαδάτου Π. Σοφία.
Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Επίσης είναι αρθρογράφος σε καταξιωμένα blogs με το όνομα Δρ. Κουτσούκος. Συχνές  είναι οι δημοσιεύσεις σε ιντερνετικούς  ισότοπους  με επιστημονικά, πολιτικά δημοσιογραφικά και κοινωνικά θέματα.
Έχει  συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε επιστημονικά Διεθνή και  Ελληνικά  επιστημονικά Συνέδρια  και έχει πλούσιο  συγγραφικό έργο και άρθρα σε Διεθνή και Ελληνικά  επιστημονικά  Περιοδικά.
Το 2006 ήταν υποψήφιος στον συνδυασμό «Υπερνομαρχία Πολιτών»  Αθηνών Πειραιώς με το Γιάννη Σγουρό, Γιάννη Μίχα και τη Φώφη Γεννηματά.
Το  2007  ήταν  υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ  Αθήνας. Ενεργοποιείται  σε  εθελοντικές Οργανώσεις και Συλλόγους  με επιστημονικό,  πολιτισμικό και κοινωνικό έργο.

 

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved