ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Ιωάννης Κοτρώτσιος,  είναι ένας δυναμικός επιχειρηματίας στον κλάδο της Πληροφορικής. Γεννήθηκε το 1967 στην  Καρδίτσα και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Λιβαδειά της Βοιωτίας. Μετακόμισε στην Αθήνα το 1985, για να σπουδάσει στο τμήμα Μαθηματικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και συνεχίζει να ζει στην Περιφέρεια Αττικής από τότε έχοντας κατοικήσει σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών όπως τα Εξάρχεια, η Κυψέλη και οι  Αμπελόκηποι.
Από τότε 2000 που παντρεύτηκε, εγκαθίσταται στο Γαλάτσι της Αττικής, όπου ζει εδώ και 23 χρόνια με την σύζυγό του Γιάννα , οικονομολόγο στο επάγγελμα και στέλεχος μεγάλης επιχείρησης, και με τις δύο του κόρες, που σήμερα φοιτούν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Ο Γιάννης, άρχισε την επαγγελματική του πορεία από το 1985 με πάθος και διάθεση για εργασία. Ξεκίνησε την καριέρα του ως Αναλυτής Δεδομένων και Προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Αλουμίνιον της Ελλάδος, παράλληλα με τις σπουδές του. Εκεί αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την πληροφορική και έτσι  μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία Πληροφορικής.
Άρχισε από τότε να αποκτά μια ξεχωριστή θέση στον κλάδο και εργάστηκε ως Διευθυντής Πληροφορικής σε γνωστές εταιρείες όπως στον όμιλο DAIKIN Klimatair και στον όμιλο EVEREST. Μετά την εξαγορά της EVEREST από τον όμιλο MIG, ανέλαβε την διοίκηση ολόκληρου του ομίλου Εστίασης της Vivartia, έχοντας υπό την ευθύνη του περισσότερα από 1500 σημεία πώλησης και τρία εργοστάσια παραγωγής τροφίμων, διευρύνοντας την εμπειρία του και την τεχνογνωσία του στον τομέα της πληροφορικής.
Με την έλευση της οικονομικής κρίσης του 2008/2009, ο Γιάννης αποφάσισε να εξερευνήσει νέους ορίζοντες και να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ, όπου ανέλαβε τη διεύθυνση γνωστών αλυσίδων εστίασης ευρισκόμενος για μεγάλα διαστήματα στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 το 2020, επέστρεψε επαγγελματικά στην Ελλάδα, προσφέροντας πρωτοποριακές λύσεις στην αγορά της λιανικής που ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα.
Έχει υπερδεκαετή ενασχόληση με τα κοινά και έχει συμμετάσχει ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2014 και ως υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2015.
Πιστεύοντας ότι όλες οι σημαντικές αλλαγές πρέπει να προέρχονται από την κοινωνία, εκτίθεται ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών για τις εκλογές του 2023 με την παράταξη του κου Γιάννη Σγουρού.
Έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης  στην Περιφέρεια Αττικής με έμφαση στην ανάπτυξη της Τεχνολογίας και την Πληροφορική. Στις προτάσεις του, κυρίαρχο ρόλο έχει η τεχνολογία για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της πόλης και για την καλύτερη διαχείριση των αστικών προβλημάτων.

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved