ΚΑΖΔΑΓΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ως ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος πολίτης στα θέματα του περιβάλλοντος, οι πρόσφατες πυρκαγιές τον έχουν πληγώσει βαθύτατα. Θεωρεί πως πρέπει ο καθένας μας να κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του για να σταματήσει αυτή η καταστροφή.
Γενικότερα όμως, το μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας που έχουμε ως πολίτες της Αττικής στις περισσότερες εκφάνσεις της ζωής μας, είναι το πρώτο που πρέπει να καταπολεμήσουμε. Πέρα από τις πυρκαγιές, έλλειψη ασφάλειας συναντάμε στην καθημερινότητά μας μεταξύ πολλών τομέων. Στην υγεία με τη διάλυση των νοσοκομείων, στους δρόμους με την έλλειψη οδικής ασφάλειας και φωτισμού, στις μετακινήσεις, στις σχέσεις κράτους-πολίτη, στην επαγγελματική μας ζωή, στην τσέπη μας. Τα παραπάνω υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας, μολονότι ίσως κατοικούμε στην καλύτερη γωνιά του πλανήτη.
Ορμώμενος από τα παραπάνω αποφάσισε πως δεν υπάρχει άλλο περιθώριο και πως πρέπει να δηλώσει παρών για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση για όλους μας. Επέλεξε να συστρατευτεί με τον Γιάννη Σγουρό που είναι ο μόνος ανάμεσα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες, που μπορεί να εγγυηθεί την αναστροφή του κλίματος. Ένας άνθρωπος με ανιδιοτέλεια και ειλικρινές ενδιαφέρον για το καλό της Αττικής και την ευμάρεια των πολιτών της. Είναι παρών στην Περιφέρεια χρόνια τώρα, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των πολιτών ως Νομάρχης, Περιφερειάρχης αλλά και αντιπολιτευόμενος, ποτέ όμως ως απεσταλμένος κόμματος ή ευκαιριακός οπορτουνιστής. Ταυτόχρονα η Παράταξή μας αποτελείται από πολυάριθμα εξαιρετικά μέλη-συνυποψηφίους του, που μοιράζονται παρόμοιες αρχές αντιλήψεις και αξίες.
Αναφορικά στο άτομό του, δεν του αρέσει να κομπάζει, να μιλάει για τον εαυτό του και να επιδεικνύεται.
Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία της ζωής του, διαπιστώνει πως η πιο σημαντική στιγμή της, ήταν πολύ πρόσφατα, όταν η 5 μηνών κόρη του, του έπιασε το χέρι, τον κοίταξε στα μάτια και του χαμογέλασε.
Έχει αποφοιτήσει από το πολυτεχνείο του ΑΠΘ ενώ στη συνέχεια έκανε ΜΒΑ αλλά και μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Μηχανική στο UCL. Μεσούσης της υπέρ-δεκαετούς κρίσης, όπως και οι περισσότεροι από εμάς, ασχολήθηκε με πολλά επαγγέλματα, και πολλές φορές ταυτόχρονα, προκειμένου να επιβιώσει. Ένα από αυτά ξεχώρισε, μετά από ιδιαίτερα σκληρή δουλειά που κατέβαλε επί σειρά ετών, ξεκινώντας από το μηδέν και τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια έχει μία εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Περιβαλλοντικές Μελέτες. Είναι κάτι που του αρέσει ιδιαίτερα άλλωστε, και του δημιουργεί συναισθήματα πως σε έναν βαθμό κάτι προσφέρει κι ο ίδιος στον πλανήτη που μας φιλοξενεί, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο που ανήκει.
Εφόσον με την ψήφο σας του δώσετε την ευκαιρία, δεσμεύεται να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας εδώ και να προστατέψουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον που ζούμε, με απώτερο στόχο να το βελτιώσουμε.
Είναι ανοιχτός σε όποιον θέλει να επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις σας για την Αττική.

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved