ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εδώ και 20 χρόνια, ο Παναγιώτης Καρούσος έχει αδιάκοπη παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή ως συνθέτης και πρωτοπόρος στη σύγχρονη ελληνική μουσική δημιουργία.
Έχει διακριθεί στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αργεντινή, και σε ευρωπαϊκές χώρες με εμφανίσεις σε αίθουσες συναυλιών όπως το Lincoln Center, το Place des Arts, το Royal College of Music, η Sofia National Opera and Ballet, το Amphithéâtre Richelieu Université Paris-Sorbonne, η Basilique Notre-Dame de Montréal, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Εκκλησιαστήριο (Ωδείο) της Αρχαίας Μεσσήνης, στο Θέατρο Βεάκειο, στον ΟΗΕ, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στο Μανχάταν, κ.ά. Έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες σε διεθνή φεστιβάλ και σε μεγάλα μουσικά κέντρα, παρουσιάζοντας τις όπερες του «Προμηθέας Δεσμώτης», «Τραχίνιες – Ολυμπιακή Φλόγα», «Μέγας Αλέξανδρος», και έργα όπως η «Συμφωνία της Ελευθερίας», το «Πιάνο Κονσέρτο», η «Μοντρεαλίτικη Σουίτα», το Ορατόριο: «Το Τραγούδι των Εθνών». Το 2014 η Συμφωνική Ορχήστρα της Αθήνας ερμήνευσε την Συμφωνία Νο.4 «της Γης», ενώ έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Υπήρξε Επιλαχών – Αναπληρωματικός Βουλευτής Β2 Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
Υποψήφιος Βουλευτής Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές Ιουνίου 2023, Εθνικές 21ης Μαΐου και Εθνικές 25ης Ιουνίου 2023,
με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για το 6ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη του Νάσου Ηλιόπουλου στις Ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.
Ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ,
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Προοδευτική Συμμαχία επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα. Με το ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο Συντονιστικό της ΟΜ Πλατείας Βικτωρίας, και στο Συντονιστικό του Τμήματος Πολιτισμού της Νομαρχιακής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον Καναδά ήταν μέλος του Liberal
Party of Canada (Φιλελεύθερο Κόμμα του Καναδά).
Εργάστηκε στις Καναδικές Εκλογές, Ομοσπονδιακές, Πολιτειακές – Επαρχιακές (Κεμπέκ), και δημοτικές στο Μόντρεαλ.
Διατέλεσε μέλος Εφορευτικών Επιτροπών ως Εκλογικός Γραμματέας, Scrutateur, poll-watcher και Εκλογικός αντιπρόσωπος του Φιλελεύθερου Κόμματος του Τζάστιν Τρυντώ Πρωθυπουργού του Καναδά και 
στις ΗΠΑ είναι μέλος του Aldo’s
Democratic Club στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, Η.Π.Α.

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved