ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο  Κώστας Καράμπελας είναι οικονομολόγος και εργάζεται ως  σύμβουλος επιχειρήσεων .
Κατάγεται από το Κακαλέτρι Μεσσηνίας, μεγάλωσε και ζεί στη Δυτική Αθήνα, είναι παντρεμένος με την Αναστασία Τριανταφυλλοπούλου και  έχει μια κόρη την Νέδα.
Γνωρίζει καλά τα θέματα και των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης, έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος για τέσσερις συνεχείς τετραετίες(1995-2010)  στο Δήμο Περιστερίου και 9 χρόνια (2011-2019) Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.
Είναι ο πρώτος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής(2011-2014).  Το 2014 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών με τον Γιάννη Σγουρό.  Διετέλεσε επίσης μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής και μέλος Δ.Σ του ΕΣΔΝΑ.
Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Περιστερίου( 1999-2002). Η θητεία του ως Αντιδημάρχου Οικονομικών συνδυάστηκε με μια σειρά καινοτόμων τότε δράσεων γιά την εξυγίανση του Δήμου και την διαφάνεια., όπως η μηχανογράφηση όλων των υπηρεσιών, η εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος,  η εισαγωγή του προληπτικού ελέγχου των δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η πληρωμή των προμηθευτών την 60η ημέρα από την έκδοση του τιμολογίου.
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Χωριών Ορεινής Μεσσηνίας « Ο Επικούριος Απόλλων».  Ιδρυτικό μέλος και πρώτος Γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.
Η ορειβασία, η διάσχιση και κατάβαση ποταμιών και φαραγγιών είναι κάποιες από τις δραστηριότητές του. Είναι οδηγός κατάβασης φαραγγιών(canyoning). Χάρη σε αυτά τα ενδιαφέροντά του, από το 1993 έως σήμερα, με μια ομάδα ανθρώπων με οικολογική ευαισθησία, ανέδειξαν και συνέβαλαν στη διάσωση και την κήρυξη ως προστατευόμενο τοπίο του φυσικού οικοσυστήματος του ποταμού της Νέδας, που βρίσκεται στην Πελοπόννησο, ανάμεσα στη Μεσσηνία και την Ηλεία.
Με την ίδρυση του Ομίλου Φίλων του ποταμού Κηφισού,  έχει ξεκινήσει αντίστοιχη προσπάθεια για την ανάδειξη του φυσικού οικοσυστήματος του Κηφισού στις περιοχές που δεν έχει καλυφθεί.
Το βασικό σύνθημά του από τότε που ασχολείται με την Περιφέρεια Αττικής είναι η ΑΝΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ των ΠΟΡΩΝ υπέρ των Δήμων της Δυτικής Αθήνας για να αμβλυνθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved