ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.
Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας, με καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του, την Σελιάνα Αχαϊας και από την πλευρά την μητέρας του την Μονή της Νάξου.
Από μικρός αγαπούσε τον αθλητισμό και ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία με το άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης. Στην συνέχεια ακολούθησε το άθλημα της άρσης βαρών με αρκετές επιτυχίες. Στα 16 χρόνια κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων δημιουργώντας καινούργιο το οποίο και δεν έχει καταρριφθεί έως σήμερα. Στην συνέχεια εντάχθηκε στην εθνική ομάδα εφήβων με επίσης αρκετούς τίτλους και χρυσά μετάλλια, αποκτώντας και το δίπλωμα προπονητού από το ΥΠΠΟΑ.
Ταυτόχρονα με τον αθλητισμό εργάζεται από μικρό παιδί, σε τεχνικά έργα αλλά και στην μικρή τεχνική εταιρία που διαθέτει, ενώ τα μετέπειτα χρόνια και ως φυσιοθεραπευτής.
Η δράση του στα κοινά του αθλητισμού, ξεκίνησε ως πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Χειροπάλης, και τα μετέπειτα χρόνια ως πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας της χειροπάλης έως το 2019.
Την πανεπιστημιακή του μόρφωση έχει καλύψει 1ον το πανεπιστήμιο ΕΑΠ στο πρόγραμμα Ιστορία και Τέχνες στο Ελληνικό πολιτισμό και 2ον το πανεπιστήμιο ΠΑΔΑ στο τμήμα της Φυσιοθεραπείας.
Έχει επίσης δύο μεταπτυχιακούς τίτλους του ΠΑΔΑ σε προγράμματα του ΚΕΔΙΒΙΜ όσο αφορά την θεραπεία με βελονισμό και την θεραπευτική άσκηση CLINICAL PILATES.
Είναι εν ενεργεία αθλητής στην χειροπάλη ενώ έχει στεφθεί 3 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής και αρκετές φορές Πανευρωπαϊκός.
Ως άνθρωπος έχει αστείρευτο πάθος και αγάπη στις Τέχνες, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, θέλοντας να προσφέρει ότι μπορεί περισσότερο στο κοινωνικό σύνολο και τους συνανθρώπους του.

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved