ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)

Ο Πάνος Αβραμόπουλος είναι ένα έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος και γνωρίζει καλά την πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας.  Στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014, με 2.384 και 2.121 σταυρούς αντίστοιχα, ήταν εκλέξιμος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, αλλά έχασε την έδρα λόγω του εκλογικού συστήματος.
Γεννήθηκε στην Γαστούνη της Ηλείας το 1968 και μεγάλωσε στην Κυψέλη, όπου και κατοικεί. Τελείωσε το 30ο Λύκειο Αθηνών – Κυψέλη. Είναι M.Sc. Δ/χος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., συγγραφέας. Ενώ έχει τελειώσει με άριστα και μονοετή κύκλο σπουδών στο ΕΚΠΑ, με αντικείμενο το marketing και την επικοινωνία. Μέλος του Τ.Ε.Ε., της Ε.Π.Υ. και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.).
Διετέλεσε Μηχανικός Λογισμικού, μεγάλων εταιρειών Πληροφορικής και Ενέργειας. Μεταξύ άλλων Project Leader – Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Intrasoft και Intracom, στο  μεγαλύτερο έργο Πληροφορικής στην Ελλάδα ΟΠΣ-ΙΚΑ (Μηχανογράφηση ΙΚΑ). Από το 2020 με τον 13Κ/2017 Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διορίστηκε ως Μηχανικός Πληροφορικής στην ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων).
Ως συγγραφέας αρθρογραφεί πολιτικές αναλύσεις, ιστορικά και πολιτισμικά δοκίμια στα sites : real.gr, enikos.gr, politisonline.com, αλλά και δοκίμια για την Ορθοδοξία στο Διεθνές Εκκλησιαστικό Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» και στο pemptousia.gr. Στον έντυπο τύπο γράφει το «Πανόραμα του Ελληνικού Κινηματογράφου» κάθε Σάββατο στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», ενώ διετέλεσε συνεργάτης των περιοδικών  κύρους πολιτικού προβληματισμού, «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» (Λιβάνης), «ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» (Παπαζήσης), κ.α. Εδώ και τρία χρόνια διατηρεί Ραδιοφωνική Εκπομπή, στον pemptousia.fm, για την Ορθοδοξία και τον Πολιτισμό, ενώ είχε και Τηλεοπτική Εκπομπή στην pemptousia.tv  με αντικείμενο την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας.
Το συγγραφικό του έργο εκτείνεται σε πολλές ενότητες του γραπτού λόγου, όπως πολιτικά δοκίμια, ιστορικά μελετήματα, κείμενα αισθητοκριτικού χαρακτήρα, αθηναιογραφία κ.α. Διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου, του τ. υπουργού κου Στέλιου Παπαθεμελή . Στο φάσμα του πολιτικού δοκιμίου έχει γράψει τα βιβλία: «ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» και «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ». Μελέτη στην οποία επιχειρεί μια πανοραμική κάτοψη σε όλα τα μείζονα ιστορικά μας ορόσημα, από την Α΄ Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας το 1827, μέχρι τις μέρες μας.  Στο πεδίο της Αθηναιογραφίας, έχει γράψει το βιβλίο «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα…», με αντικείμενο την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας, για το οποίο προσκαλείται και μιλάει πολλές φορές, στην επιτυχημένη εκπομπή «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ», του Χρήστου Βασιλόπουλου. Στο επιστημονικό πεδίο έχει γράψει 25 (είκοσι πέντε) βιβλία με αντικείμενο τα Μαθηματικά και τη Φυσική. (Δείτε αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα:  www.panosavramopoulos.blogspot.gr)

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved