ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Β. Αυγερινός μεγάλωσε στη Νέα Ερυθραία και αποφοίτησε από το Κλασικό Λύκειο Αναβρύτων.
Κατάγεται από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Διδάκτωρ Νομικής, Λέκτορας στο European Law & Governance School (ELGS).
Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Warwick, King’s College του Λονδίνου και Harvard. Κατέχει LL.M (Master Νομικής) στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο και είναι Διδάκτωρ (Ph.D) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο Ευρωπαϊκό Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο.
Έχει διατελέσει τακτικό Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ειδικός Επιστήμονας της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ, Επισκέπτης Λέκτορας στο Queen Mary College του Λονδίνου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου (ELI) και Εταίρος του Βρετανικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου (BIICL).
Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία Εισαγωγή στο δίκαιο ανταγωνισμού της ΕΕ (Αθήνα: Νομική Βιβλιοθήκη, 2011), Regulating and Supervising Investment Services in the European Union (Basingstoke: Palgrave Macmillan, 2003), Financial Markets in EuropeTowards s Single Regulator (Λονδίνο-Χάγη: Kluwer Law International, 2003) και Ευρωπαϊκή Κοινοτική Χρηματοπιστωτική Νομοθεσία (Αθήνα: Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2004), καθώς και δεκάδες άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Έχει εργαστεί στη Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Μ. Βρετανίας (FSA) και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Διετέλεσε Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας κατά της περίοδο 2009-2011 και μέλος δεκάδων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών στο χρηματοπιστωτικό δίκαιο και στο δίκαιο επενδύσεων.
Σήμερα είναι Μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Ιδρυτικό Μέλος του Δ.Σ. της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαίας», Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Πολιτεία», Ιδρυτικό Μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) και μέλος της MENSA Ελλάδος.
Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει 3 τέκνα.

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved