ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Αποσκίτης γεννήθηκε 8 Οκτωβρίου 1963 στα Κύθηρα Αττικής με καταγωγή από το Βελημάχι Αρκαδίας
Είναι απόφοιτος BCA Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing.
Ξεκίνησε από οχτώ χρονών σαν αθλητής στον Μίλωνα και ένας από τους πρώτους του προπονητές ήταν ο Γιάννης Σγουρός.
Σαν αθλητής έπαιξε πολλά χρόνια στον Μίλωνα και ήταν για εννιά χρόνια αρχηγός της ομάδας στην Α 2 Εθνική κατηγορία.
Στον Μίλωνα είχε και συμπαίχτη για πολλά χρόνια τον Γιάννη Σγουρό και στην συνέχεια τον είχε και προπονητή.
Αγωνίστηκε ακόμη και στον Έσπερο Καλλιθέας για 2 χρόνια, αλλά και στον ΑΛΦΑ Αλίμου άλλα 2 χρόνια.
Προπονητικά έχει μια παρουσία πάνω από 30 χρόνια έχοντας υπάρξει προπονητής σε πολλές ομάδες όπως Μίλων (με τον οποίο ανάμεσα σε πολλά καταφέραν να πετύχουν ένα μικρό θαύμα, την άνοδο της ομάδας στην Α1 την περίοδο 1999-2000), αλλά και δυο ακόμη ανόδους με τελευταία την σημαντικότατη άνοδο από το τοπικό της Αθήνας στις εθνικές κατηγορίες μετά από οχτώ χρόνια (2019). Έσπερος Καλλιθέας, Ξάνθη, Κηφισιά, Άλιμος, Βύρωνας, Αθηναϊκός γυναίκες, ΑΕ Καλλιθέας, Ηλιούπολη Γυναίκες, Ίκαρος Καλλιθέας, ΑΛΦΑ που ήταν και η πρώτη του ομάδα σαν προπονητής, Κορωπί, Αγία Παρασκευή, Ερμής Πειραιά,  Μαρούσι και πολλές άλλες.
Τώρα πλέον είναι και επίσημα μέλος στον ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ που αποτελεί το δεύτερο σπίτι του, ένα σωματείο που το τελευταίο διάστημα έχει μια τρομερή άνθιση, αριθμώντας πάνω από 1.800 παιδιά. Στόχος του είναι η ανάπτυξη του σωματείου πάνω σε υγιείς αθλητικές βάσεις.
Επαγγελματικά είναι Διευθυντής Σπουδών στο μοναδικό αθλητικό ΙΕΚ της χώρας το CMP SPORTS SCHOOL εκπαιδεύοντας προπονητές αθλητικούς δημοσιογράφους αλλά και γενικά ανθρώπους του αθλητισμού. Μια δημιουργική εργασία λόγω της δημιουργίας επαγγελματιών του αθλητισμού με βάση και το ήθος.
Ζει στην Αττική και αν κάποιος δει τις ομάδες που έχει δουλέψει θα καταλάβει ότι έχει συνεχή παρουσία στα δρώμενα του Νότιου Τομέα της Αττικής, όπως και των Κυθήρων που γεννήθηκε, και βρίσκεται εκεί κάθε καλοκαίρι.

 

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved