Συλλυπητήρια δήλωση Γιάννη Σγουρού για το θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη

«Με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του αγαπημένου μου φίλου και συνοδοιπόρου για πάρα πολλά χρόνια στον αθλητισμό της Ελλάδας Γιάννη Ιωαννίδη. Ο Γιάννης εκτός από σπουδαίος προπονητής και αθλητής πρόσφερε στην Ελλάδα και ως βουλευτής αλλά από τη θέση του Υφυπουργού αθλητισμού.

Ως προπονητής ήταν ο δημιουργός του μεγάλου Άρη της δεκαετίας του 80’ και αυτός που με την κάθοδο του στην Αθήνα και τον Πειραιά σηματοδότησε την αναγέννηση του μπασκετικού Ολυμπιακού στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 90’. Υπήρξε, επίσης, προπονητής της ΑΕΚ με την οποία έφτασε στον τελικό της Euroleague. Ήταν, επίσης, ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μπάσκετ σε δύο περιόδους (1980-1981, 2002-2003).

 

Στον πολιτικό στίβο ήταν βουλευτής Θεσσαλονίκης από το 2004 έως το 2015 και υφυπουργός Αθλητισμού με δύο θητείες (2007-2009, 2012-13).

 

Τον Γιάννη Ιωαννίδη τον γνώρισα στα ανοιχτά γήπεδα της ΧΑΝΘ εγώ ως νέος αθλητής κι εκείνος ως μπασκετικό ίνδαλμα. Βρεθήκαμε σε επίπεδο αθλητισμού, στην πολιτική και μας έδενε πάντα μια ειλικρινής και βαθιά σχέση και φιλία.

 

Καλό ταξίδι φίλε αγαπημένε Γιάννη».

Επικοινωνήστε μαζί μας