Γ. Σγουρός: Βάσει αντισυνταγματικών διατάξεων η πολιτική σπαταλών Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής – Ράπισμα ΣτΕ για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην αυτοδιοίκηση

Ηχηρό ράπισμα για την κυβέρνηση αποτελεί η ιστορική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (2377/2022) με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις για την αυτοδιοίκηση που ψήφισε αμέσως μετά τις εκλογές του 2019.

Το ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί μετά τη διενέργεια των εκλογών και ενώ οι πολίτες ψήφισαν έχοντας κατά νου την απλή αναλογική και χωρίς καν να έχει δοκιμαστεί το νέο σύστημα διοίκησης, η κυβέρνηση να έρχεται να το αλλάζει (τροποποιώντας τη σύνθεση και τις αρμοδιότητες Οικονομικών Επιτροπών) για να πριμοδοτήσει τους ημετέρους αιρετούς.

Το αποτέλεσμα των κυβερνητικών μεθοδεύσεων στην αυτοδιοίκηση αντανακλάται πλήρως στην περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής όπου η διοίκηση Πατούλη, πολιτικά και οικονομικά πλήρως ανέλεγκτη, εκμεταλλευόμενη ακριβώς αυτές τις αντισυνταγματικές διατάξεις που ψηφίστηκαν τόσο για τους δήμους όσο και για τις περιφέρειες, προέβη σχηματίζοντας εφήμερες πλειοψηφίες σε τρομακτική κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, με δαπάνες χιλιάδων ευρώ σε φωτογραφίσεις, εκδηλώσεις, δεξιώσεις, επιχορηγήσεις, φωτογραφικούς διαγωνισμούς, απευθείας αναθέσεις που προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και παραβιάζουν κατάφωρα την αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.

Οι ωμές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην αυτοδιοίκηση που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ αποδεικνύουν ότι η  συντηρητική παράταξη δεν είχε και δεν έχει το παραμικρό όραμα και σχέδιο για την αυτοδιοίκηση πέραν της αφαίμαξης και χειραγώγησής της για μικροκομματικά και πολιτικά οφέλη. Την αντισυνταγματική εκτροπή, ακολούθησε η θεσμική και πολιτική παρακμή και οικονομική παρεκτροπή στην Περιφέρεια Αττικής που καθημερινά βυθίζεται στην ανυποληψία και στην απαξίωση.

Επικοινωνήστε μαζί μας