Γ. Σγουρός: Ντροπή σε όλους η πολιτεία λειτούργησε με τρόπο ερασιτεχνικό! Να ξεριζωθεί το καρκίνωμα της οπαδικής βίας

Η Ελλάδα θρηνεί έναν ακόμα νέο άνθρωπο στο βωμό της τυφλής οπαδικής βίας. Ο νεαρός φίλαθλος της ΑΕΚ σκοτώθηκε χθες βράδυ σε συμπλοκές πέριξ του γηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συμπλοκές που προκλήθηκαν από πλήρως εξοπλισμένους με όπλα χούλιγκαν της κροατικής ομάδας με τη συμμετοχή Ελλήνων οπαδών.

Πραγματικά μοιάζει αδιανόητο το γεγονός ότι σε παιχνίδι με απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, γνωστή εδώ και μέρες η απόφαση της UEFA, επετράπη σε κομβόι 25 αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες  να μπουν στο ελληνικό έδαφος και να διασχίσουν μεγάλο μέρος της επικράτειας χωρίς ουσιαστικά κανέναν έλεγχο. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι άπαντες γνωρίζουν πως οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γνωστοί για τα ναζιστικά πιστεύω μεγάλης μερίδας αυτών, είναι από τους σκληρότερους και πιο επικίνδυνους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αλήθεια κύριοι μιλάμε για απλή αφέλεια ή σοβαρή ανικανότητα; Αλήθεια πιστεύετε πως για να νοιώσουν ασφαλείς οι πολίτες στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, αλλά και συνολικά στην πατρίδα μας αρκούν ορισμένα επικοινωνιακά τρικ; Αλήθεια η διακριτική παρακολούθηση στην οποία τέθηκε το κομβόι των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν αντιλήφθηκε το σχέδιο των Κροατών χούλιγκαν όταν αυτοί εισήλθαν στην Αττική;

Ντροπή σε όλους τους κρατικούς λειτουργούς, που ενήργησαν με ερασιτεχνικό τρόπο και άφησαν τα γεγονότα να λάβουν αυτή την τροπή με την τραγική κατάληξη του θανάτου ενός νέου συμπολίτη μας. Εμείς ως παράταξη θέτουμε την ασφάλεια των πολιτών της Περιφέρειας ως πρώτη προτεραιότητα και πιστεύουμε στην άμεση συνεργασία με τους κρατικούς φορείς που είναι υπεύθυνοι για την διατήρηση της τάξης και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του φιλάθλου της ΑΕΚ. Μακάρι να σταματήσουν εδώ τα περιστατικά της τυφλής οπαδικής βίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας