Γ. Σγουρός: Να προστατευθεί επιτέλους ο Υποθαλάσσιος Αγωγός υδροδότησης της Αίγινας από τις συνεχιζόμενες δολιοφθορές και τις εγκληματικές ενέργειες

Πληροφορηθήκαμε -από ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας- ότι το πρωί της Τετάρτης υπήρξε διακοπή τροφοδοσίας της Αίγινας με νερό της ΕΥΔΑΠ, λόγω βλάβης που παρατηρήθηκε στο Υποθαλάσσιο Αγωγό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες –και ενώ δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής– η βλάβη προέκυψε από δολιοφθορά στον αγωγό, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το Πέρανι της Σαλαμίνας, σε βάθος 48 μέτρων.

Αυτή είναι η τέταρτη απόπειρα δολιοφθοράς στον Αγωγό, με την οποία οι δράστες, ανενόχλητοι, πέτυχαν το στόχο τους, την διακοπή τροφοδοσίας της Αίγινας με νερό.

Γιάννης Σγουρός: «Η Παράταξή μας ως διοίκηση της Περιφέρειας, εργάστηκε άοκνα και μεθοδικά για το εμβληματικό έργο της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού, με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αίγινας και την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου με Ευρωπαϊκούς πόρους από το ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Στη θητεία της προηγούμενης διοίκησης -και ενώ το έργο καθυστερούσε επικίνδυνα- εμείς και άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης, είχαμε προτείνει τρόπους προστασίας και φύλαξης, τόσο με την εμφανή παρουσία του Λιμενικού Σώματος, όσο και με ιδιωτικά μέσα φύλαξης, αλλά δεν εισακουστήκαμε, παρότι ήδη είχαν γίνει τρεις απόπειρες δολιοφθοράς. Τα Πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι αδιάψευστος μάρτυρας για όλες τις παρεμβάσεις και υπομνήσεις προς την τότε διοίκηση της Περιφέρειας, η οποία απέτυχε παταγωδώς.

Είναι πλέον προφανές ότι κάποια συμφέροντα δεν θέλουν να λειτουργήσει ο Αγωγός και προβαίνουν σε εγκληματικές ενέργειες κάτω από τη μύτη των αρχών, χωρίς κανείς, μέχρι στιγμής, να έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Καλούμε τον αρμόδιο Εισαγγελέα να παρέμβει άμεσα.

Κρούουμε καμπανάκι κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση για την προστασία του Αγωγού από κάθε κίνδυνο δολιοφθοράς.

Κάναμε πραγματικότητα, το όνειρο της κατασκευής και λειτουργίας αυτού του πρωτότυπου και εμβληματικού έργου για την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους και οφείλουμε να το προστατεύσουμε για να είναι στην υπηρεσία των πολιτών.

Τελικά υπάρχει κράτος ή όχι;»

Επικοινωνήστε μαζί μας