Φεστιβάλ-ελληνικών-γεύσεων-στο-ΣΕΦ

Φεστιβάλ ελληνικών γεύσεων στο ΣΕΦ

Ένα διαφορετικό Φεστιβάλ, ελληνικής γεύσης, αρωμάτων και παραδοσιακών προϊόντων διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά. Πρόκειται για το 5ο Agro Quality Festival, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Γιάννης Σγουρός. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Γιάννης Σγουρός περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης, που φιλοξενούν ποικιλία ξεχωριστών προϊόντων από κάθε γωνία της Ελλάδας και συνομίλησε με παραγωγούς και εκθέτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτογενής παραγωγή στη χώρα.

Γ. Σγουρός: στηρίζουμε τον πλούτο της Αττικής γης

«Η Περιφέρεια Αττικής στήριζε και στηρίζει ενεργά την ανεκτίμητη πρωτογενή παραγωγή της Αττικής γης, που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερο δυναμισμό πάνω στο τρίπτυχο ταυτότητα-ποιότητα-αειφορία. Στόχος η δημιουργία μιας νέας δυναμικής προοπτικής στην εμπορική ισχύ των παραδοσιακών γεωργικών προϊόντων και η ενίσχυση του εισοδήματος του έλληνα αγρότη» τόνισε σε δηλώσεις του και πρόσθεσε ότι αίτημα των Περιφερειών προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να περιέλθει στην αρμοδιότητά τους ο περιφερειακός αγροτικός σχεδιασμός, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αποδεκτό.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με δικό της Περίπτερο, υπό την επιμέλεια της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής.

Προηγούμενο 157 αντιπλημμυρικά έργα 434,2 εκ. ευρώ σε 47 Δήμους

Social

Γιάννης Σγουρός © 2023. All Rights Reserved