Ένα ακόμα νυχτερινό νομοσχέδιο ντροπής από την Κυβέρνηση Ρουσφέτι για τους εκλεκτούς της

Νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα από τη σημερινή  Κυβέρνηση, αλλά διαψευστήκαμε. Συνεχίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα με την αντιδημοκρατική της νοοτροπία.

Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες από την κατάργηση του έκτακτου μέτρου  λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη  λόγω της πανδημίας, και το επανάφερε.

Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε νύχτα, και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, νομοθετεί την καθιέρωση της  συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη. Το προσωρινό μέτρο της πανδημίας, το μονιμοποιεί. Καταργεί στην ουσία με αυτό, τον δημοκρατικό διάλογο, τη λογοδοσία της εκάστοτε Διοίκησης ενώπιον του ανώτερου οργάνου της Περιφέρειας και το δημοκρατικό έλεγχο.

Κάνει ένα τελευταίο πολιτικό ρουσφέτι στους εκλεκτούς της Περιφερειάρχες, που δε θέλουν να έχει λόγο η αντιπολίτευση, να περνάνε ανενόχλητοι τις αποφάσεις που θέλουν.

Ο λόγος είναι προφανής:  σε κανονική συνεδρίαση, δεν συγκεντρώνουν την απαιτούμενη πλειοψηφία παρά μόνο με την ευγενική χορηγία και υποβοήθηση της Χρυσής Αυγής, με την οποία στην Περιφέρεια Αττικής η παράταξη του κυρίου Πατούλη συνεργάζεται στενά.

Ντροπή και μόνο ντροπή.

Απροκάλυπτη και κυνική παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας των συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα μικροκομματικά συμφέροντα και τα προσωπικά – πελατειακά κίνητρα των εκλεκτών της.

Ένας θεσμός δημοκρατικού διαλόγου φιμώνεται, με μοναδικό σκοπό να  περιοριστεί ο δημοκρατικός έλεγχος των πεπραγμένων του Περιφερειάρχη. Και μιλάμε για το δεύτερο μεγαλύτερο συλλογικό όργανο της χώρας. Φανταστείτε το ανατριχιαστικό σενάριο, να υπήρχε τέτοια διάταξη για συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πρώτο συλλογικό όργανο της χώρας, τη Βουλή. Θα έπεφταν και τα δέντρα. Αλλά η σημερινή Κυβέρνηση, χωρίς ίχνος ντροπής, αυτό το έκτρωμα, το νομοθετεί, για τις συνεδριάσεις Δήμων και Περιφερειών.

 

Υ.Γ.: Στο ίδιο νυχτερινό νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση, αλλάζει για τέταρτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο (οι προηγούμενοι  νόμοι  4804/21, 5003/2022, 5027/23), τις διατάξεις που η ίδια έχει νομοθετήσει, για τα κωλύματα και ασυμβίβαστα των υποψηφίων για τις εκλογές των ΟΤΑ, λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Πόσους υποψηφίους της θέλει να εξυπηρετήσει πια; Ας καταλήξουν επιτέλους… 

Επικοινωνήστε μαζί μας