Επίσκεψη Γιάννη Σγουρού στο Δήμο Ασπροπύργου και στη Δυτική Αττική

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, ο Επικεφαλής της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», Γιάννης Σγουρός, συνοδεία στελεχών της παράταξης βρέθηκε στο Δήμο Ασπροπύργου.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε περιοχές όπου συντελείται ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα στην Περιφέρεια Αττικής. Άνθρωποι, απορρίμματα και φυσικό περιβάλλον γίνονται ένα, χωρίς καμία μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς για τον καθαρισμό των περιοχών αυτών και τη δημιουργία κατάλληλων χώρων για την ομαλή και ασφαλή διαβίωση κατοίκων και επισκεπτών.

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων απασχολεί το σύνολο του δυτικού κόσμου. Η χώρα μας παραμένει ουραγός στον τομέα αυτό με τις συνέπειες για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία να είναι ολέθριες. Η Δυτική Αττική δυστυχώς βρίσκεται στο επίκεντρο του προβλήματος. Η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά με την αναβλητικότητά της, την έλλειψη ξεκάθαρης στόχευσης και προγραμματισμού και την ανυπαρξία ειδικών μελετών επέτεινε το πρόβλημα, παραδίδοντάς το στη νέα διοίκηση υπό το Νίκο Χαρδαλιά.

Στην προεκλογική περίοδο δεν ακούσαμε ξεκάθαρες προτάσεις για την επίλυση των ζητημάτων αυτών. Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επιβάλλεται να ενεργήσει άμεσα για τη βελτίωση της τραγικής εικόνας που παρουσιάζουν συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το Δελτίο Τύπου μας.

Εμείς, ως «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» έχουμε σκοπό να αναδεικνύουμε συνεχώς τα ζητήματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα που απασχολούν τους κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής και να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε Δημοτική Αρχή που προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της.

Περιμένουμε από το νέο Περιφερειάρχη Αττικής και τη διοίκησή του να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αλλάξει ριζικά το τοπίο της Δυτικής Αττικής και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων του συνόλου του Λεκανοπεδίου, ένα φλέγον ζήτημα που επί των ημερών της δικής μας διοίκησης είχε φτάσει σε φάση υλοποίησης νέου σύγχρονου περιφερειακού σχεδιασμού αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων (2003-2006 εφαρμόζοντας τον περιφερειακό σχεδιασμό που ψηφίστηκε από τα κόμματα της Βουλής ο οποίος ακυρώθηκε από τη διοίκηση της κας Δούρου και έτσι παραμένει η Αττική στο σημείο μηδέν).

Επικοινωνήστε μαζί μας