30 χρόνια χωρίς τη Μελίνα

Συμπληρώνονται σήμερα 30 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Μελίνα Μερκούρη. Η Μελίνα υπήρξε ένα πραγματικό σύμβολο για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Η παρουσία της στην πολιτική σε περιόδους που οι γυναίκες δεν είχαν την ευκαιρία να βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης αποδεικνύει την τεράστια προσωπικότητα της που ξεπερνούσε στεγανά και εμπόδια.
Η Μελίνα δεν πρωτοστάτησε μόνο στον αγώνα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά άφησε και σημαντική παρακαταθήκη στον πολιτισμό για τις επόμενες γενιές. Ο θεσμός των ΔΗΠΕΘΕ, που έδωσε ζωή στις καλλιτεχνικές ανησυχίες και αναζητήσεις των νέων της περιφέρειας, η προσπάθεια της για πολιτιστική αποκέντρωση, η ευκαιρία για δωρεάν είσοδο στους Έλληνες πολίτες στα μουσεία όλης της χώρας για να μάθουν την ιστορία του λαού μας και του τόπου τους είναι μόνο μερικά από αυτά.
Η μεγάλη Ελληνίδα σταρ, που μαζί με τον αείμνηστο σύντροφο της και λάτρη της Ελλάδας Ζυλ Ντασέν, δοξάσαν τη χώρα μας στο εξωτερικό, δεν πρόλαβε να δει το όραμα της για ένα ενιαίο αρχαιολογικό πάρκο στην πόλη των Αθηνών να γίνεται πράξη. Ελπίζουμε σύντομα να μπορούμε να μιλάμε για ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων.

Επικοινωνήστε μαζί μας