5 Ιούνη: #Παγκόσμια #Ημέρα #Περιβάλλοντος | Με όραμα και σχέδιο θα αντιμετωπίσουμε την περιβαλλοντική κρίση στην Αττική

Η πολιτική και η ανικανότητα του κ. Πατούλη οδηγούν σε αδιέξοδο και τον ευαίσθητο τομέα του Περιβάλλοντος της Αττικής. Το ζούμε όλοι κάθε μέρα, στην κυκλοφοριακή συμφόρηση στους κύριους οδικούς άξονες, στη διαχείριση των απορριμμάτων όπου δεν έχει αλλάξει τίποτα τα τελευταία χρόνια, στην αντιπλημμυρική προστασία όπου τα έργα διαλύονται το ένα μετά το άλλο, στην Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου όπου το Οικολογικό Πάρκο δεν ξεκίνησε ποτέ, στα βουνά και στα δάση που τον Αύγουστο του 2021 κάηκαν ενώ οι άνεμοι ήταν μόλις 2 μποφώρ -και τόσα άλλα.

Όμως ο κ. Πατούλης, αυτός ήταν και αυτά μπορούσε να (μην) κάνει.

Εμείς, ως «ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» δεν στεκόμαστε μόνο σε αυτήν την αρνητική καταγραφή.

Εμείς δημιουργούμε μια νέα θετική ατζέντα για το περιβάλλον της Αττικής.

Συνδυάζοντας άμεσες παρεμβάσεις με οραματικές αλλαγές ευρύτερου ορίζοντα.

Που θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία όλων των Φορέων της Πολιτείας και όπου η Περιφέρεια Αττικής θα παίζει τον κρίσιμο συντονιστικό -προωθητικό ρόλο.

Ιδού λοιπόν ο «δεκάλογος» μας, τον οποίο θέτουμε σε συζήτηση με τους επιστημονικούς φορείς, με τις οικολογικές οργανώσεις, με τις συλλογικότητες των ενεργών πολιτών, με όλη την κοινωνία.

  1. Δημιουργία Σύγχρονου Τηλεματικού Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και μεγάλου εύρους Συγκοινωνιακές Μελέτες (που έχουν να γίνουν από το 2004…) για βιώσιμη κινητικότητα με συνδυασμό όλων των συγκοινωνιακών μέσων.
  2. Πρασίνισμα των βουνών μας (Γεράνεια, Πατέρας, Αιγάλεω, Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός), προστασία των δασών και της βιοποικιλότητας.
  3. Προωθημένη επεξεργασία υγρών αποβλήτων ώστε να είναι κατάλληλα για απεριόριστη άρδευση.
  4. Ανακύκλωση των στερεών αποβλήτων, με «Πράσινα Σημεία» διαλογής στην Πηγή και σύγχρονα εργοστάσια επεξεργασίας – με διασφάλιση του Δημοσίου Συμφέροντος, χωρίς καύση και βάζοντας τέλος στην περιβαλλοντική επιβάρυνση της Δυτικής Αττικής.
  5. Αντιπλημμυρική προστασία, με Μελέτες όλων των πλημμυρικών λεκανών (επιτέλους …), συγκράτηση κατά το δυνατόν των νερών στα βουνά, αξιοποίηση της οικο-μηχανικής στη διαχείριση των ρεμάτων σύμφωνα με τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  6. Μητροπολιτικοί Ποδηλατόδρομοι, τους οποίους έχουμε σχεδιάσει σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο από το 2014 -αλλά έμειναν στα συρτάρια.
  7. «Ενεργειακή Δημοκρατία», με ενεργειακές κοινότητες σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής, ευρεία προώθηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δώματα δημοσίων κτιρίων αλλά και πολυκατοικιών προς όφελος των νοικοκυριών.
  8. Δημιουργία του Οικολογικού Πάρκου στο Φαληρικό Όρμο με διασφάλιση του Δημόσιου Χαρακτήρα του. Στήριξη «πράσινων αναπλάσεων» μητροπολιτικού επιπέδου (Λιπάσματα Δραπετσώνας, πρώην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό κλπ).
  9. Στήριξη της αγροτικής παραγωγής με έμφαση στην ποιότητα. Πρόγραμμα έργων για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Προγράμματα υγιούς διατροφής με προϊόντα της Αττικής γης.
  10. Στήριξη της Περιβαλλοντικής Καινοτομίας με Προγραμματικές Συμβάσεις με τα Πανεπιστήμιά μας, καθώς και στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στον περιβαλλοντικό τομέα. Ενδεικτικά, στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, των φωτοβολταϊκών, της πυρανίχνευσης, της οικο-μηχανικής, της ανακύκλωσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας